آلوئه ورا به دلیل داشتن ویژگیهایی مانند تحمل شرایط کم آبی، گرمای هوا، خواص دارویی از گذشته در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری و حارهای به عنوان گیاه زینتی کشت میشده است. این گیاه در جنوب ایران در استانهای بوشهر و هرمزگان به صورت اهلی و در سایر نقاط به شکل گلخانهای کشت میشود.
آلوئه ورا به دلیل داشتن ویژگیهایی مانند تحمل شرایط کم آبی، گرمای هوا، خواص دارویی از گذشته در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری و حارهای به عنوان گیاه زینتی کشت میشده است. این گیاه در جنوب ایران در استانهای بوشهر و هرمزگان به صورت اهلی و در سایر نقاط به شکل گلخانهای کشت میشود.
تقویت کننده بدن، معالجه کننده آسم، تصفیه کننده خون، ضد کرم، رفع کننده اسهال، برطرف کننده ریزش موی سر، رفع کننده خشکی سر، کنترل کننده قند خون، معالجه اگزما، زخم و ورم معده، ضد آفتاب، آنتی اکسیدان و خواص ضد قارچی و باکتریایی فراوان است.
آلوئه ورا به چهار روش بذر، قلمه، کشت بافت و پاجوش تکثیر میشود که روش پاجوش اقتصادی و مقرون به صرفه میباشد و از نظر کیفی و عملکرد مناسب است.
به آبیاری زیادی نیاز ندارد، مقدار آبیاری به شیب و بافت زمین، فصل زراعی، کشت مختلط، روش آبیاری، وجود یا عدم وجود بادهای گرم و خشک بستگی دارد.
آبیاری آلوئه ورا با فاروهای کم عمق، قطرهای و بارانی امکان پذیر است. با توجه به اقلیم هر 7 تا 10 روز به آبیاری نیاز دارد. منظم بودن آبیاری عملکرد ژل را افزایش میدهد. آبیاری بیش از حد یا خیلی کم باعث خشک شدن برگها و کم شدن ژل، زرد و قهوهای شدن برگ و در نهایت مرگ گیاه میشود.
نیازمند خاک با زه کش بالا است. خاک مناسب مخلوطی از ماسه بادی، سنگریزه و خاک برای این گیاه مناسب است. یک سوم خاک رس یا خاک مزرعه+یک سوم ماسه بادی +یک سوم خاکبرگ
گیاهی کم توقع است ولی برای داشتن گیاهان شاداب با ژل کافی در سال اول به مزرعه و گلخانه 45 تا 55 کیلوگرم فسفر، 55 تا 65 کیلوگرم ازت، 35 تا 45 کیلوگرم پتاس به همراه کود دامی پوسیده و سپس آفتاب دهی انجام میدهند.
به نور مستقیم نیاز دارد ولی اشعه مستقیم و شدید ممکن است باعث برگ سوزی شود. گیاه صبر زرد با باد گرم و سوزان رابطه عکس دارد و در این حالت برگ ها به حالت قهوهای روشن در میآیند.
این گیاه بومی مناطق گرم و خشک است و دمای بین 10 تا 50 درجه سانتیگراد را تحمل میکند و دمای مناسب برای رشد این گیاه 20 تا 30 درجه سانتیگراد است. این گیاه در دمای صفر درجه سانتیگراد از بین میرود و در هوای مرطوب به آبیاری کمتری نیاز دارد.
شوری قابل تحمل برای گیاه صبر زرد بین 5 تا 15 دسی زیمنس بر متر است البته افزایش شوری بالاتر از 8 دسی زیمنس سبب کاهش کیفیت محصول میشود. حدوو 99.5 درصد این گیاه از آب تشکیل شده است. pH برگ حدود 4 تا 4.5 و pH خاک مناسب برای کشت 6.5 میباشد.
در اواخر تابستان و اوایل پاییز پاجوشها را جدا میکنند و در گلدانهایی در بستر مناسب کشت میکنند تا ریشه دار شوند و استحکام کافی پیدا کنند. سپس پاجوشهای ریشه دار شده را در بهار به مزرعه منتقل میکنند.
سیستم کشت آلوئه ورا به شکل کرتی، جوی و پشته میباشد و مناسب ترین فاصله کشت بین 40 تا 50 در 80 تا 100 سانتیمتر است و معمولا تراکم گیاه در هکتار 20 تا 25 پاجوش میباشد.
در آلوئه ورا بیماریهایی مانند زنگ، لکه سیاه، کنه، پوسیدگی ریشه و برخی بیماریهای ویروسی و شپشک آرد آلود وجود دارد. در مجموع به انواع بیماریها مقاوم است. برای مبارزه با بیماریهای قارچی از اکسی کلرور مس و برای مبارزه با کنهها از دیازینون میتوان استفاده کرد. برای از بین بردن علفهای هرز آلوئه ورا وجین مناسب ترین راه است.
دانلود اپلیکیشن مشاوره رایگان کشاورزی
مشاوره رایگان کشاورزی، کشاورزی هوشمند، مشاوره تلفنی کشاورزی، آفت، بیماری، کود، بذر، سم، زراعت، باغداری، زنبورداری، دام، طیور، آبزیان، پرورش قارچ، ماشین آلات، خرید و فروش، محصولات و نهادههای کشاورزی، زعفران، پسته، گیاهان دارویی، گاو، گوسفند، میگو، مشاوره رایگان، کشاورزی نوین، کشاورزی آنلاین، کشاورزی مدرن، کارشناس کشاورزی،اخبار کشاورزی، دانلود اپلیکیشن کشاورزی، اپلیکیشن کشاورزی، اپلیکشن آفات و بیماریها
بسته کارآفر بسته کارآفرینی کشت فضای باز آلوئه ورا درکشت فضای باز، در مناطق گرمسيری، مجید دادرس داوود حاجی میررحیمی علی محمد عمویی
تمامی حقوق مادی و معنوی این سرویس(وب سایت و اپلیکیشن)متعلق به سامانه امداد کشاورز است.