100 گرم مغز ماکادمیا حاوی 2.3 گرم پروتئین، 1.4 گرم کربوهیدرات، 14 میلی گرم کلسیم 1.4 گرم قند و بدون کلسترول است. اسیدهای چرب موجود در روغن ماکادمیا شامل اولئیک اسید، پالمتیک، گوندوییک، استئاریک اسید و لینولئیک اسید هستند.
نشا اولیه گیاه ماکادمیا استرالیا است در 1828 اولین بار معرفی شد و تا اواخر 1880 اقدام به کشت و کار این درختان همیشه سبز نشد. در اوایل 1900 تجارت این گیاه ناشناخته زمانی که باغبانهای آمریکایی تعدادی بذر ماکادمیا با خود به هاوایی بردند و کشت و تکثیر کردند، شروع شد. در سالهای 1960 کشاورزان بومی استرالیا شروع به تکثیر و تولید تجاری این گیاه کردند. این کشاورزان از ارقام اصلاح شده هاوایی پیوند تهیه کردند، امروزه بیش از 30 درصد تولید این محصول در استرالیا اتفاق میافتد.
انواعی از خاکها با زهکشی کافی که لایه محدودکننده نداشته باشند برای تولید ماکادمیا مناسب هستند. خاکهای بدون زهکشی رسی برای کاشت ماکادمیا مناسب نیستند.
دمای ایده آل برای رشد ماکادمیا بین 16 تا 25 درجه سانتیگراد است. همچنین درختان تا 3 درجه سانتیگراد میتوانند زنده بمانند ولی به یخبندان مقاوم نیستند.
ارقامی مانند Keaau، kakea، kau، purvis و ... قابل توصیه هستند. ارقام Nelmak یک و دو بعنوان ارقام تجاری شناخته میشوند. از جمله ویژگیهای ارقام تجاری داشتن درصد روغن بالای 73 درصد و قند پایین و رنگ کرمی مغز است. بیش از 40 درصد مغزها باید بعد از شکستن سالم بمانند.
ویژگیهای فیزیکی خاک شامل عمق، زه کشی برای کاشت ماکادمیا مناسب بوده و اقدام به آماده سازی خاک میشود. خاک باید دارای زه کشی و نرم باشد. ریشه باید بتواند از گودالی که برای کاشت احداث میشود خارج شود. به نهالهای تازه کاشته شده کود ندهید. آنها ابتدا باید خوب مستقر شوند و رشد کافی داشته باشند و بهتر است حداقل یکسال صبر کنید و بعد اقدام به کوددهی کنید.
فاصله کشت بستگی به میزان نور، خاک، رقم و بارندگی دارد و به محض اینکه رقابت بین درختان برای به دست آوردن نور شروع شود میزان محصول کاهش مییابد.
درختان ماکادمیا در مناطق نیمه گرمسیری به خوبی رشد میکنند. اغلب درختان در 7 سالگی به تولید اقتصادی میرسند و تا 12 سالگی به حداکثر تولید و بلوغ خود میرسند. با مراقبتهای شدید درخت میتواند سالهای زیادی میوه تولید کند. هنوز هم تعدادی از باغات احداث شده در سال 1960 میوه تولید میکنند.
کشت توام درختان یا گیاهان دیگر بین ردیفهای درختان ممکن است به این درختان آسیب بزنند. درختان بلندتر از ماکادمیا به دلیل سایه اندازی روی این درختان نباید کاشته شوند.
نهالهای جوان را در سال اول انتقال به زمین کود ندهید. هرگز کودها را روی ساقه وریشه نریزید. کود باید به فاصله 20 تا 50 سانتی متر از تنه درخت و خارج از تشت آبیاری استفاده شود. این درختان نسبت به آسیب ریشه بسیار حساس هستند بنابراین مصرف هر نوع کود باید به دنبال یک آبیاری سبک اتفاق بیفتد. بهترین روش مصرف کودها در ماکادمیا استفاده در خاک است.
در سال اول از 0.2 کیلوگرم در هکتار نیترات آمونیوم، 0.2 کیلوگرم سوپرفسفات و 0.1 کیلوگرم پتاسیم کلرید در هکتار.
سال دوم 0.4 کیلوگرم در هکتار نیترات آمونیوم، 0.2 کیلوگرم سوپرفسفات و 0.3 کیلوگرم پتاسیم کلرید در هکتار.
در سال سوم تا پنجم 0.6 کیلوگرم در هکتار نیترات آمونیوم، 0.3 کیلوگرم سوپرفسفات و 0.5 کیلوگرم پتاسیم کلرید در هکتار.
در سال ششم تا هشتم از 1 کیلوگرم در هکتار نیترات آمونیوم، 0.5 کیلوگرم سوپرفسفات و 0.5 کیلوگرم پتاسیم کلرید در هکتار.
در سال نهم تا یازدهم 1.5 کیلوگرم در هکتار نیترات آمونیوم، 0.75 کیلوگرم سوپرفسفات و 0.75 کیلوگرم پتاسیم کلرید در هکتار.
سال دوازدهم تا چهاردهم 2 کیلوگرم در هکتار نیترات آمونیوم، 0.1 کیلوگرم سوپرفسفات و 0.1 کیلوگرم پتاسیم کلرید در هکتار.
به دلیل اینکه اکثر خاکها از نظر داشتن روی ضعیف هستند این کود باید هر سال استفاده شود. میتوان از محلولهای حاوی روی استفاده کرد. برای تامین عنصر بر هر دو سال یکبار باید مقدار 100 گرم بوراکس به ازای هر درخت استفاده کرد.
استرس آبی اغلب رشد درختا را محدود کرده و همچنین تشکیل میوه و کیفیت آن را هم کم میکند. مقدار مصرف آب برای ماکادمیا بر اساس ماه رشد متفاوت است.
درختان ماکادمیا از پیوند روی پایه های بذری تولید میشوند که توسط کشاورزان ماهر نهالستان ها انجام میشود. برای تولید یک درخت آماده تولید محصول پیوندی به دو سال زمان نیاز هست. مراقبت بسیار زیاد در طی این دو سال برای دستیای به درختان سالم بسیار حیاتی است. عدم مراقبت کافی از باغ میتواند باعث کاهش عملکرد تولید محصول باشد.
تراکم درختان در هر هکتار بسته به فاصله کشت حدود 250 تا 300 درخت برای تولید محصول تمیز که برای بازار استرالیا مناسب باشد. ارتفاع درختان بالغ ماکادمیا میتواند به 12 تا 15 متر برسد، ماکادمیا پوست تنه تیره، برگهای براق، خوش بو با بوی شیرین شکوفه های سفید دارد که این نوع گل از نظر گیاهشناسی راسم نام دارد.
رشد سالانه این درختان 9 ماه طول میکشد. گلدهی در ابتدای بهار اتفاق میافتد و بعد از مدتی فندقههای کوچک بوجود میآید. این فندقهها در طول بهار و تابستان رشد کرده و دراوایل پاییز میرسند. هر شاخه کوچک 40 تا 50 گل تولید میکند. در اوایل پاییز از بین همه آنها 2 تا 15 میوه فندقه درشت و سبز تشکیل میشود. زمان شروع برداشت اواخر پاییز و حتی در ابتدای زمستان است.
زمانی که میوههای ماکادمیا روی زمین میافتند زمان برداشت است. در برخی کشورها نات ها با دست چیده میشوند ولی در استرالیا بوسلیه ماشینهای خاصی برداشت انجام میشود. ماشین های برداشت بین ردیف ها حرکت کرده و چرخ های دستگاه با حرکت خود نات ها را برداشت میکنند.
بعد از برداشت و قبل از برداشت پوسته خارجی نات که در واقع بافت گوشتی میوه است در مزرعه جدا میشود. نات های سخت، گرد که داخل پوسته سخت خود قرار دارند به کارخانه برده میشوند. در کارخانه بر اساس وزن و رطوبت دانه بررسی شده و داخل سیستم خشک کننده قرار داده میشوند تا رطوبت آنها از 15 تا 20 درصد به 3.5 درصد برسد تا برای شکستن آماده شود.
بعد از خشک کردن به وسیله دستگاه خاصی با وارد کردن فشار پوسته سخت بدون کمترین آسیبی به مغز شکسته میشود. پوسته های شکسته شده و مغز هر دو از دستگاهی که تکنولوژی بالای تشخیص رنگ دارد عبور داده میشود که میتواند پوسته قهوه ای را از مغز کرم رنگ جدا کند. از نظر درجه بندی بین 0 تا 8 بر اساس اندازه جدا میشوند.
دانلود اپلیکیشن مشاوره رایگان کشاورزی
مشاوره رایگان کشاورزی، کشاورزی هوشمند، مشاوره تلفنی کشاورزی، آفت، بیماری، کود، بذر، سم، زراعت، باغداری، زنبورداری، دام، طیور، آبزیان، پرورش قارچ، ماشین آلات، خرید و فروش، محصولات و نهادههای کشاورزی، زعفران، پسته، گیاهان دارویی، گاو، گوسفند، میگو، مشاوره رایگان، کشاورزی نوین، کشاورزی آنلاین، کشاورزی مدرن، کارشناس کشاورزی،اخبار کشاورزی، دانلود اپلیکیشن کشاورزی، اپلیکیشن کشاورزی، اپلیکشن آفات و بیماریها، مشاوره رایگان با کارشناس کشاورزی، نرم افزار کشاورزی
منبع
تمامی حقوق مادی و معنوی این سرویس(وب سایت و اپلیکیشن)متعلق به سامانه امداد کشاورز است.