خواص شیر برای گیاهان ترکیبات موجود در شیر نهتنها برای بدن انسان مفید است. بلکه بهمرورزمان و به تجربه ثابت شده که در مورد گیاهان به رشد باکتریهای مفید در آنها نیز مؤثر بوده است. ترکیباتی مثل کلسیم اسیدهای آمینه آنزیمها و پروتئین گیاهان را تقویت میکند. و سلامتی بیشتری در آنها به وجود میآورند. از دیگر موارد استفاده از شیر استفاده بهعنوان آفتکش، ضدعفونیکننده و جلوگیری از بروز قارچ در گیاهان است. که در این موارد نیز نتایج خوبی را در پی داشته است. اما پیش از استفاده نکته مهمی که حتماً باید رعایت کنید این است. که از شیر برای گیاهان در حد اعتدال استفاده کنید. در ادامه این مطلب از امداد کشاورز بیشتر به این موضوع میپردازیم. و ابعاد مختلف تغذیه گیاه با شیر را بررسی میکنیم.
خواص شیر برای گیاهان آپارتمانی
برای اینکار یک قسمت شیر را با دو قسمت آب رقیق کرده. و روی برگهای گیاهان بهصورت یکبار در هفته اسپری کنید. شیر به دلیل ترکیباتی که دارد. از انتقال ویروسهای گیاهان جلوگیری میکند. همچنین استفاده از شیر میتواند باعث افزایش جذب حشرهکشهایی که روی گیاهان خود اسپری میکنید شود.
لکههای ایجاد شده یک نوع قارچ محسوب میشود که با استفاده از اسپری کردن شیر روی لکهها میتوانید. آن را در درمان کنید. دقت کنید. که برای درمان آنها شیر گاو را رقیق کنید و فقط روی نقاطی که دارای لکه سیاه هستند اسپری کنید.
خواص شیر برای گیاهان
تحقیقات علمی گویای این موضوع است که زمینهای کشاورزی و گیاهانی که به طریقی شیر در آنها مورداستفاده بوده گیاهانی سالمتر قویتر در برابر بیماریهای قارچی بودهاند. زمینهای کشاورزی و گیاهان در بعضی از فصول سال بیشتر دچار بیماری و آفت میشود. اما گیاهانی که شیر برای رشد آنها استفادهشده سالمتر مانده و کمتر آسیبدیدهاند.
اگر گیاهانی مثل فلفل و کدو پرورش میدهید میتوانید از شیر برای تغذیه آنها استفاده کنید. این نوشیدنی به دلیل داشتن کلسیم منبع خوبی برای تغذیه گیاهان است. روش استفاده به این صورت است که باید یک قسمت شیر و یک قسمت آب را با هم ترکیب کرده و از آن برای آبیاری بوتهها استفاده کنید.
بیشتر بخوانید: گیاهان اپارتمانی
دلیل بروز این بیماری در گوجهها ممکن است کاهش رطوبت خاک باشد، اما در بعضی مواقع کاهش کلسیم خاک نیز باعث بروز این بیماری در بوتههای گوجه میشود استفاده از شیر برای جبران کمبود کلسیم خاک میتواند یک راهحل مناسب باشد.
از مشکلاتی که برای پرورش دهندگان گلوگیاه ایجاد میشود وجود شتهها، تریپس و کنههای عنکبوتی است که میتواند باعث ازبینرفتن گیاهان شود.
گفتیم که شیر خالص بهتنهایی میتواند باعث تغذیه گیاهان شود اما شما با ترکیب کردن آن با شیره چغندر خاصیت و فواید بیشتری را به خاک و گیاهان خود میرسانید.
معایب استفاده از شیر برای گیاهان
با اینکه شیر دارای مواد مغذی فراوانی است که برای گیاهان اثرات مفید زیادی همراه دارد، اما استفاده پیش از اندازه و غیراستاندارد از شیر میتواند خسارات زیادی به زمینهای کشاورزی و گیاهان وارد کند. در ادامه به بررسی عوارض مصرف زیاد شیر میپردازیم.
- استفاده زیاد از شیر به دلیل باکتریهایی که داراست میتواند رشد گیاه را متوقف کرده و بوی نامطبوعی را در گیاهان ایجاد کند.
- یکی از نکاتی که در مورد شیر بدون چربی برای استفاده در گیاهان باید در نظر داشته باشید این است که باعث پوسیدگی گیاه، پوسیدگی نرم و لکه برگ آلترناریا میشود.
نکات شیر دادن به گیاهان
- استفاده نکردن از شیر خالص و خیلی غلیظ بهتر است. به شیر گاو زمان دهید به مدت دو روز در دمای اتاق بماند. برای آب مورد استفاده نیز حدوداً یک ساعت زمان بدهید تا کلر موجود در آن از بین برود.
- بهتر است از شیر حرارت ندیده استفاده کنید. استفاده از شیر خام فواید بیشتری دارد.
- در نظر داشته باشید که شیر را حتماً با آب رقیق کنید و سپس به گیاهان اسپری کنید.
- برای هر شش متر زمین کشاورزی حدوداً یک لیتر شیر استفاده کنید.
- مقدار استفاده از شیر به این صورت است که نیمی از ظرف موردنظر را شیر و نیمی دیگر را با آب پر کنید.
سخن پایانی
در این مطلب با مزایا و معایب ریختن شیر پای گیاهان آشنا شدیم. استفاده از شیر بهصورت استاندارد نشان داده که فواید زیادی را داراست و گیاهان را تقویت میکند، اما استفاده بیش از اندازه نیز ضررهای جبرانناپذیری را به گیاهان وارد میکند. امیدواریم که مطالب ذکر شده برای شما مفید و کاربردی باشد و گلها و گیاهتان زیباتر و سلامتتر باشند.
برای خرید انواع کود و لوازم مربوط به پرورش گل و گلخانهداری، روی محصولات امداد کشاورز حساب کنید.
سلام وقتتون بخیر دادن استفاده از شیر تاریخ گذشته باعث خرابی گیاه میشه درسته؟