آفت شناسی

آفات مهم زیتون

سپردار بنفش زیتون

سپردار بنفش زیتون(parlatoria oleae)

آفات مهم زیتون ترجیحا برای جلوگیری از آسیب به دشمنان طبیعی این آفت به جای سم پاشی از ولک پاشی زمستانه و تابستانه به مقدار ۱ درصد استفاده شود. در صورت نیاز به مبارزه هنگام خروج پوره ها از دیازینون ۶۰ درصد مقدار ۱٫۵ تا ۲ در هزار استفاده شود.

ُسپردار بنفش زیتون
سپردار بنفش

شپشک سیاه زیتون(saissetia oleae)

برای کنترل این آفت انجام هرس پاییزه، رعایت بهداشت باغات، کاهش مصرف کودهای ازته و روغنپاشی با روغن امولسیون شونده. ۸۰ درصد در زمستان بر علیه پوره ها توصیه می‌شود.

استفاده از دیازینون ۶۰ درصد  در هزار هنگام خروج پوره‌ها و تکرار آن هر ۱۵ تا ۲۰ روز توصیه می‌شود.

شپشک سیاه

آفت پسیل زیتون(Euphyllura olivina)

برای کنترل پسیل زیتون انجام هرس بهاره و پاییزه، حذف پاجوش‌ها و نرک‌ها در تابستان، پاییز و زمستان، عدم کاربرد کودهای نیتروژنه، آفات مهم زیتون انجام آبیاری و تقویت درختان و استفاده از مالاتیون Ec 57% مقدار ۲ در هزار، دیازینون Ec60% مقدار ۱ در هزار و روغن پاشی زمستانه با روغن ولک ۱ تا ۲ درصد انجام شود.

پسیل زیتون
پسیلپسیل زیتون

آفت شپشک سفید توت(Pseudaulacaspis pentagona)

مباره بیولوژیک با زنبور پروسپالتا و استفاده از دیازینون ۶۰ درصد مقدار به ۱ در هزار هنگام خروج پوره‌ها توصیه می‌شود.

شپشک سفید زیتون

آفت مگس زیتون(bactrocera oleae)

شخم زمستانه و نابودی شفیره‌ها، برداشت زود هنگام میوه، جمع کردن میوه‌های آلوده و استفاده از کارت زرد به همرا فرمون ۱۰ تا ۱۵ تله. در هکتار و طعمه پاشی. با استفاده از مالاتیون(۲ در هزار) +پروتئین هیدرولیزات یا دیمتوات(۱ در هزار)  + پروتئین هیدرولیزات یا دلتامترین(۱ در هزار) + پروتئین هیدرولیزات(۲ تا ۵ درصد)

مگس زیتون
مگس زیتون

شب پره جوانه خوار زیتون(palpita unionalis)

حذف پاجوش‌ها، سرشاخه‌ها و برگ‌های آلوده، غوطه ور کردن. نهال‌ها در محلول ۱ تا ۱٫۵ در هزار با سمومی مانند مالاتیون یا دیازینون به همراه ۱ درصد روغن به مدت ۵ دقیقه

شب پره جوانه خوار

شب پره چوبخوار زیتون(euzophera pinguis)

هرس و سوزاندن شاخه‌های با آلودگی زیاد و استفاده از چسب هرس و سموم مسی روی زخم‌ها، کوددهی مناسب درختان. پاشیدن محلول آهکی(۳۰ تا ۴۰ کیلوگرم آهک+۱۰۰ لیتر آب+یک کیلوگرم نمک طعام) روی تنه درختان. استفاده از مالاتیون ۱٫۵ لیتر + ۲ لیتر روغن + ۱۰۰ لیتر آب بعد از تفریخ تخم و قبل از نفوذ لارو سن اول درون پوست درخت توصیه می‌شود.

شب پره چوبخوار
چوب خوار

کرم خراط یا پروانه فری(zeuzera pyrina)

استفاده از خمیر آنتی تارلو یا زئوزران در سوراخ‌های ایجاد شده. توسط لارو، هرس و سوزاندن شاخه‌های آلوده و تغذیه درختان با کودهای مورد نیاز.

خراط زیتونمپروانه خراط زیتون

کنه‌های گال زا(aceria oleae)

استفاده از نهال‌های سالم برای احداث باغ و ضدعفونی نهال طبق دستورالعمل

کنه گال زا

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *