گیاهان آپارتمانی

نگهداری بنفشه آفریقایی در آپارتمان

بنفشه آفریقایی

نگهداری بنفشه آفریقایی در آپارتمان

بنفشه آفریقایی یکی از محبوب ترین گیاهان آپارتمانی جهان است. این محبوبیت به این دلیل است که این گیاه، فضای کمی را اشغال می‌کند و همچنین چندین بار در سال گل می دهند و در انواع و رنگ های مختلف موجود است. اما بنفش آفریقایی به اینکه نگهداری مشکلی دارد شهرت دارد. البته اصلا نا امید نشوید با رعایت چند قانون ساده، می توانید این گیاه را در داخل خانه خود نگهداری کنید. و با کمی تجربه، می توان کاری کرد که تقریبا تمام طول سال گل داشته باشد.

بنفشه آفريقايي يكي از زيباترين گياهان گلدار می باشد، كه نه تنها داراي گل هايي زيبا بلكه شاخ و برگ آن نيز از جذابيت خاصي برخوردار می باشد. زادگاه این گل افریقای شرقی است. در بنفشه آفريقايي، برگ های سبز مخملی و کرک‌دار روی ساقه فشرده و کوتاه قرار دارند. بنفشه آفریقایی نسبت به طول روز بی تفاوت است و به همین علت در طول سال گل می‌دهد.

نگهداری و مراقبت از بنفشه آفریقایی

بنفشه های آفریقایی در نور زیاد، جای گرم و مرطوب رشد می کنند. ولی از تماس آب با برگ های آنها جلوگیری کنید در غیر این صورت لکه های قهوه ای روی برگ ایجاد می شود. گل ها و برگ های مرده را به محض مشاهده حذف کنید تا گیاه بتواند بهتر رشد کند. همچنین به طور منظم خاک و گیاه را، از نظر تجمع برگ‌های مرده بررسی کنید زیرا باعث پوسیدگی می شود.

عوامل مختلفی در پرورش این گیاه آپارتمانی نقش دارد که همگی به هم ارتباط دارند. این گیاه باید به اندازه کافی در محیط مرطوب نگهداری شود تا خشک نشود ، اما نسیم ملایم و تازه برای تهویه هوای گل مناسب می باشد. همچنین به نور خورشید نیاز دارد ولی نباید به صورتی باشدکه نوک بر‌گ‌های آن دچار آفتاب سوختگی (قهوه ای) شود.

نگهداری بنفشه افریقایی

نور

بنفشه آفریقایی به نور زیادی احتیاج دارد ولی نباید تحت نور مستقیم خورشید قرار گیرد. این گیاهان را می توان در زیر چراغ های فلورسنت قرار داد به صورتی که کمتر از نیم متر بالاتر از برگ ها قرار داشته باشند.

نگهداری بنفشه افریقایی

خاک

ترکیب خاک گلدان بسیار مهم می باشد باید زهکشی خوبی داشته باشد تا آب در خاک به مدت طولانی باقی نماند. زهکشی ضعیف می تواند باعث پوسیدگی ریشه شود و در نتیجه برگ های آن شروع به ریزش کند، بنابراین مطمئن شوید که هرگز آب به مدت طولانی در خاک گیاه تجمع نکند.

 می توانید از خاک های پرلیت و پیت ماس استفاده کنید.

آبیاری و رطوبت

خاک اغلب باید رطوبت داشته باشد نه اینکه آب درخاک تجمع داشته باشد .برای رطوبت خاک، خاک را با آب ولرم، مرطوب نگه دارید. ولی برای رطوبت غبارباشی انجام ندهید زیرا برگ ها آسیب می بینند. اگر می توانید آبیاری را از پایین انجام دهید، و یا هنگام آبیاری، دهانه ی آبپاش را به داخل خاک فشار دهید. اجازه ندهید گیاه در آب غوطه‌ور شود.

دما

اجازه ندهید دما از ۱۶ درجه سانتی گراد پایین تر بیاید. بنفشه آفریقایی معمولا در دمای ۲۱ درجه سانتی گراد رشد می کنند.

کوددهی

به این گیاه می توان کودهای مخصوص بنفش افریقایی، و یا کودهای NPK با درصد بیشتر فسفر مثلا 15-30-15 داد. کود را می توان با نسبت ۱به ۴ با آب مخلوط ، و در هر آبیاری استفاده کرد. کاهش گلدهی  و رنگ پریدگی برگ ها نشان می دهد که بنفشه های آفریقایی در حال رشد، کود کافی ندارند.

تکثیر بنفشه آفریقایی

بنفشه آفریقایی را می توان از قلمه برگ یا از طریق پاجوش تکثیر کرد. گیاهان بالغ، گاهی گیاهچه های کوچک (پاجوش) از کنار خود تولید می کنند. این پاجوش‌ها را جدا کنید و به طور مستقل در گلدان بکارید. جدا کردن پاجوش ها از گیاه مادری نیز باعث شکوفایی بهتر آن می شود.

تعویض گلدان

بنفشه های آفریقایی وقتی گلدان کمی کوچکتر دارند بهتر عمل می کنند. فقط در مواقع لازم و ضروری، گیاه را در گلدانی که یک سایز بزرگ‌تر هست جایگزین کنید. برای جابجایی این گیاهان، کافی است گیاه را به طور کامل بگیرید، بلند کنید و در یک گلدان بزرگتر جایگزین کنید، و مطمئن شوید که در این جابجایی به سیستم ریشه‌ها آسیب نرسد. علائم متداول که نشان می دهد گیاه تحت فشار است و نیاز به جابجایی دارد شامل ریزش برگ ها و ازدحام بیش از حد ریشه هایی است که از سطح خاک بیرون زده است.

انواع بنفشه آفریقایی

گیاهان اصلی، به نام  Saintpaulia ionantha ، در آلمان در سال ۱۸۹۳ معرفی شدند. امروزه بنفشه های آفریقایی در گل های تک و دوتایی، در رنگ های مختلف و با شکل های برگ بسیار متنوع موجود می باشد.

نگهداری بنفشه افریقایی

 

منبع

https://www.thespruce.com/grow-african-violets-indoors-1902733

https://www.gardeningknowhow.com/houseplants/african-violet/african-violet-care.htm

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *