سبزی و صیفی, کاشت و پرورش گیاهان

کاشت کاهوی فرانسوی در گلدان

کاهوی فرانسوی

آنچه در اصطلاح به نام کاهوی فرانسوی در ایران می‌شناسیم در واقع کاهوی قرمز رنگ  Lollo Rosso با نام علمی Lactuca sativa است که یک کاهوی کلاسیک ایتالیایی می باشد. رنگ این کاهو قرمز مسی تیره با برگ های نازک پیچ خورده می باشد و طعم فوق العاده ای دارد که در تهیه سالادهای گوناگون از آن استفاده می کنند. کاشت کاهوی فرانسوی Lollo Rosso بسیار آسان است و سریع رشد می کند. به همین دلیل به راحتی می توان حتی داخل گلدان این نوع کاهو را کشت کرد.

این نوع کاهو یکی از قدیمی ترین سبزی های مربوط به سالاد و پر طرفدار ترین کاهو برای کاشت در جهان می باشد.که امروزه در ایران نیز طرفداران زیادی پیدا کرده است. برای کشت بهتر کاهو خاک مرطوب اما با زهکشی مناسب لازم است و بهتر است بیشتر در سایه باشد. همچنین از کاهوهای جوان در حال رشد در برابر حلزون و لیسک ها محافظت شود.

راهنمایی کلی کاشت کاهوی فرانسوی

کاهوی فرانسوی را باید در خاک خنک و غنی از هوموس بکارید و از قرار گرفتن بیش از حد در معرض آفتاب جلوگیری کنید (در سایه کشت شود)، زیرا این کار به سرعت باعث گلدهی گیاه تان می شود. این نوع کاهو را در ماه اسفند باید در فضای بسته کشت کنید و از اواسط فروردین تا شهریور می توانید آنرا در محیط باز کشت نمایید.

 

اندازه گیاه

طول: ۱۵ سانتی‌متر – سایه‌انداز: ۲۵ سانتی‌متر

نیاز نوری

نور کامل

مقاومت

بالا

نوع خاک

زهکشی بالا، سبک، شنی، رسی، سنگین، مرطوب، قلیایی، اسیدی

تقویم کاشت

زمان کاشت کاهو فرانسوی

کاشت کاهو در گلدان

در هر خانه از سینی نشاء یا گلدان به همان اندازه، 2 عدد بذر بکارید. پس از جوانه زدن بذرها، جوانه ضعیف‌تر را خارج کنید. به محض اینکه نشاء به اندازه مورد نظر رسید، آن را به گلدان بزرگتر یا باغچه منتقل کنید.

کاشت کاهو در باغچه

برای کاشت کاهو در باغچه فاصله بین ردیف ها نباید بیشتر از ۳۰ سانتی متر نباشد، و مقدار بذر کمی باید ریخته شود. زیرا در هر ۲۵ سانتی متر فقط یک گیاه را می توان نگه داشت. بعد از کشت بذرها به آرامی به آن ها آب دهید. یا آن ها را با آب اسپری کنید تا دانه ها شسته نشوند.

نشا کاهو فرانسوی

در خاک مرطوب و دارای سایه هر ۳۰ سانتی متری یک سوراخ بزرگ ایجاد کنید. و با احتیاط نشاهای کاهو در داخل آن قرار دهید. مراقب باشید که برگ های نشاء کاهو را زیر خاک قرار نگیرد زیرا باعث پوسیدگی آن می شود. ریشه های کاهو در این مرحله هنوز بسیار شکننده است، پس با احتیاط آن ها را جابجا و داخل خاک بگذارید.

Lollo Rosso

حذف حلزون از کاهوها

کاهوها غذای مورد علاقه ی حلزون ها می باشد. سعی کنید. مالچ‌پاشی و قرار دادن خاک برگ و ضایعات میوه دور گیاه، می‌تواند به دور شدن این آفت از گیاه کاهو کمک کند.

تنک کردن کاهوها

کاهو را تنک کنید. و فقط یک کاهو در هر ۲۰ -۳۰ سانتی متر قرار داشته باشد. تا رشد آن ها بهتر شود .البته، کاهوهای که تنک شدند و اضافه بودند را می توانید با فاصله در ردیف های جدید کشت کنید.

نیاز آبی

کاهوها به آب احتیاج دارند. در غیر این صورت خشک می شوند یا به مرحله تولید دانه می‌روند. در هوای خشک دو تا سه بار در هفته گیاه را آبیاری کنید. مراقب برگ هایی باشید که اولین علائم کم آبی را نشان می دهند.

برداشت کاهو

کاهو سریع رشد می کند، و سریع آماده ای برداشت است. به محض اینکه وسط کاهو (قلب کاهو) سفت شد کاهو آماده برداشت است. می توانید با فشردن ملایم بالای گیاه، آزمایش کنید که آیا آماده برداشت هست یا نه؟ کل گیاه را از زمین بیرون بکشید و سپس ریشه و برگ های پایینی را قطع کنید. از ریشه ها و برگ های پایینی برای تهیه کمپوست استفاده کنید.

کاهوهای نازک برگ را می توان چندین بار برداشت کرد زیرا دیرتر به بذر می روند. ابتدا برگ‌های قدیمی تر را لایه‌های بیرونی را تشکیل می‌دهند برداشت کنید تا چندین بار از کاهو بتوانید برداشت داشته باشید.

استفاده از مالچ

فقط برای واریته های زمستانی از مالچ استفاده کنید. برای مالچ پاشی خاک کاهو از مالچ‌های دست‌نخورده استفاده کنید. اگر مالچ را از یک کشاورز دیگر تهیه می‌کنید، مطمئن شوید که کشاورز از تنظیم‌کننده‌های رشد در زمین خود استفاده می‌کرده است، در غیر اینصورت باعث کوتاه‌قد شدن کاهو‌های شما می‌شود.

کوددهی

در اواخر پاییز به زمین خود کود کمپوست بدهید. و روی آن را مالچ برگ و چوب بپوشانید.

کشت هیدروپونیک کاهو فرانسوی

کاشت کاهوی فرانسوی کشت کاهو بسیار ساده است که به راحتی به صورت هیدروپونیک رشد می کند. کاهو هیدروپونیک سریع رشد می کند، فضای زیادی را اشغال نمی کند و نگهداری آن آسان می باشد.

کاهو می‌تواند در سیستم‌های هیدروپونیک زیادی رشد کند. برای کاشت اقتصادی کاهو، تکنیک جریان غذایی یا فیلم غذایی (NFT) اولین تکنیکی است که استفاده می‌شود. بسیاری از افرادی که اقدام به کشت هیدروپونیک در منزل می‌کنند، از روش آبیاری عمقی و سیستم زهکشی استفاده می‌کنند. در این روش کاهو در دمای بین ۴۵ تا ۷۰ درجه (دمای گرمتر در روز و دمای کمتر در شب) بهترین رشد خود را دارد. کاهوی هیدروپونیک باید بین ۱۰ تا ۱۴ ساعت در روز نور داشته باشد.

Lollo Rosso

کود NPK برای کاشت کاهو

کاهو به نسبتی از کود NPK برای رسیدن به مرحله سبز شدن نیاز دارد. از آنجایی که برای مصرف کاهو نیاز به گلدهی نیست، می‌توان از یک نوع کود تا زمان برداشت استفاده کرد.

کاهو با عناصری مثل ازت و فسفر بیشتر نیاز دارد. و به پتاسیم نیاز کمتری دارد.

منبع

https://www.smartgardener.com/plants/335-lettuce-lollo-rossa/overview

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *