تغذیه گیاهی

ضدعفونی خاک

ضد عفونی خاک

برای ضد عفونی کردن خاک از مواد شیمیایی سمی استفاده می شود. که برای از بین بردن موجودات بیمار، دانه های علف های هرز، قسمتهای زیرزمینی گیاهان و نماتدها در مناطق باغی که محصولات یا گلها باید کاشته شوند. استفاده می شوند. از ضدعفونی کننده های خاک همچنین برای آماده سازی بسترهای بذری، خاک گلدان و کل زمین زراعی قبل از کاشت استفاده می شود. هنگام استفاده از ضد عفونی کننده ها، دستورالعمل های ارائه شده. توسط روی محصول را باید با دقت بخوانید و نکات ایمنی را رعایت کنید. دازومت و متام سدیم یکی از رایج ترین ضد عفونی کننده های باغات است. متام یک مایع است و دازومت به شکل دانه ای است. تمامی ضد عفونی کننده ها، پس از اعمال به خاک بصورت گاز آزاد می شوند.

ضرورت ضدعفونی کردن خاک چیست؟

استفاده از سموم مختلف، کاشت گیاهان متفاوت و رشد علف های هرز و تکثیر حشرات در خاک، در بسیاری از موارد باعث آلوده شدن خاک می شود. در این صورت، بسیاری از اقدامات زراعی و باغبانی ما، با شکست مواجه می شود. و نتیجه مناسب، حاصل نمی شود. در چنین مواردی، کارشناسان توصیه می کنند به طور موقت از روش های ضدعفونی خاک استفاده شود.

روش های ضد عفونی کردن خاک چیست؟

به طور کلی، ضدعفونی کردن خاک با روش شیمیایی یا غیر شیمیایی انجام می شود. اگر به دنبال بهترین روش برای ضدعفونی کردن خاک هستید، باید بدانید که این کار، یک فرایند بسیار پیچیده است. ضدعفونی کننده ها زمانی ایمن و مؤثر هستند که توسط افراد خبره به درستی استفاده شوند، اما در صورت عدم آموزش خاص، می توانند خطرناک باشند.

ضدعفونی کننده های گازی

در ضد عفونی کننده های گازی، برای کنترل آفات از مواد دودزا در حالت گازی خود استفاده می کند. در مناطق پیشرفته تر، ضدعفونی کردن با گاز در داخل محفظه های محصور یا با محاصره فضایی با پوشش ضد گاز انجام می شود. این روش بخور، که بخور فضا نامیده می شود. باعث می شود که مواد دودزای سمی در محیط خارجی پراکنده نشوند. متیل بروماید یک ضدعفونی کننده گازی است. که برای کنترل جوندگان، موریانه ها، حشرات، نماتدها و علف های هرز استفاده می شود. سولفوریل فلوراید یکی دیگر از ضدعفونی کننده های گازی است که برای کنترل آفات در غلات، حبوبات و درختان میوه استفاده می شود. بخور گاز فقط باید پس از پاکسازی منطقه از انسان و حیوان انجام شود.

ضدعفونی کننده های جامد

سیستم ها و تکنیک های ضدعفونی کننده جامد برای کنترل حشرات از مواد بخور جامد استفاده می کنند. ضدعفونی با ماد جامد با پاشیدن قرص ها، پودرها یا گرانولها با مقادیر اندازه گیری شده از مواد دودی انجام می شود. استفاده از ضدعفونی کننده های جامد به طور معمول راحت تر و ایمن تر از مواد بخور گازی است و برای محیط زیست کمتر مضر است. فسفید آلومینیوم یک ضدعفونی کننده جامد است که آفات و حشرات را در تمام مراحل رشد (تخم، لارو ، شفیره و بزرگسالان) از بین می برد. این ماده معمولاً برای کنترل آفات در آرد، چای، پنبه و غلات استفاده می شود. سیانید کلسیم یک ماده بخور جامد است که با بخار آب واکنش داده و سیانید هیدروژن ایجاد می کند. این ماده به طور موثر طیف گسترده ای از آفات را از بین می برد.

ضدعفونی کننده های مایع

در بخور مایع از مواد ضدعفونی کننده مایع برای کپک ها، آفات و حشرات استفاده می شود. بخور مایع توسط سمپاش ها انجام می شود که مقدار زیادی مایع را در منطقه مورد نظر پخش می کند. ضدعونی کننده های مایع سریعتر از انواع جامد عمل می کند. هنگامی که در خارج از منزل یا داخل یک فضای بسته، عمل ضدعفونی انجام می شود ، مواد مایع ایمن تر هستند. نمونه هایی از مواد بخور مایع شامل دی سولفید کربن، اتیل استات، کلروفرم، تتراکلرید کربن، سولفوریل فلوراید، اتیلن دی کلراید و متیل برومید است.

بخور مایع با متام سدیم

1- هفت تا 10 روز قبل از ضدعفونی، بستر باغ را با تیلر تا عمق 15 تا 20 سانتیمتر، شخم بزنید

2- هرگونه بقایای آلی، سنگ ها و توده های خاک را از بستر باغ با چنگک یا بیل جدا کنید.

3- دمای خاک را با دماسنج خاک اندازه گیری کنید ، دمای خاک باید بیشتر از 12 درجه سلسیوس در عمق 15 تا 20 سانتی متری باشد تا بخار فعال باشد.

4- قبل از اقدام به استفاده از دستگاه ضدعفونی کننده، برچسب سازنده دود را برای کاربرد دقیق و هشدارها بخوانید.

5- آب را روی کل منطقه باغ اسپری کنید تا خاک مرطوب شود. خاک باید مرطوب باشد اما خیس نشده باشد.

6- متام را در یک سمپاش باغی بریزید و کل منطقه بستر خاک باغ را اسپری کنید. در هر 4.5 متر مربع مساحت 1 پیمانه متام استفاده کنید.

7- کل سطح بستر باغ را با آب اسپری کنید تا سطح خاک را آبیاری و اشباع کرده تا دودزا فعال شود.

8- باغ را با روکش پلاستیکی بپوشانید. خاک را روی لبه های پوشش بریزید تا گازهای دودزا در بستر باغ محصور شوند. استفاده از متام مایع زمانیکه از ورقه های پلاستیکی برای به دام انداختن گازهای دودزا در خاک استفاده می شود بیشترین تاثیر را دارد.

9- ورق پلاستیکی را هفت روز پس از ضدعفونی خارج کنید.

10- بستر باغ را تا عمق 5 تا 7 سانتی متر، خاکورزی کنید تا بذرهای علف هرز و سایر آفات از جوانه زنی خاک که قبلاً تیمار شده جلوگیری کنند.

11- باغ را 14 تا 20 روز پس از درمان کاشت کنید.

روش غیر شیمیایی ضد عفونی خاک

روش متداول ضدعفونی خاک را سولاریزاسیون می گویند. آفتاب گیری از قدرت خورشید برای گرم کردن و ضد عفونی کردن خاک استفاده می کند. به طور معمول ، این کار با استفاده از پلاستیک سیاه یا شفاف انجام می شود.

نحوه ضد عفونی کردن خاک با آفتاب

خاک خود را با پاکسازی زباله ها و توده های خاک آماده کنید. نباید حباب های هوا بین پلاستیک و زمین باشد. قبل از پوشاندن، آبیاری خوبی انجام دهید. از پلاستیک شفاف استفاده کنید تا اجازه دهید اشعه خورشید از داخل پلاستیک عبور کرده و خاک زیر آن گیر کند. در مناطق سردتر ، از پلاستیک سیاه استفاده کنید زیرا گرما را بهتر نگه می دارد و از  رشد علف های هرز جلوگیری می کند.
پلاستیک را محکم به زمین محکم کنید. حفر یک گودال در اطراف زمینی که آنرا با پلاستیک می پوشانید برای از بین بردن حباب های هوا مفید خواهد بود. می توانید از سنگ های اطراف زمین خود استفاده کنید تا روکش را در جای خود نگه دارید.

بیشتر بخوانید: درختی که نفت تولید ی کند

این روش عقیم سازی به مدت طولانی ، حدود 4-6 هفته ، برای اثربخشی به زمان نیاز دارد. این فرآیند دمای خاک را افزایش می دهد و به تجزیه مواد گیاهی کمک می کند، که در نهایت دسترسی به مواد مغذی را برای گیاهان شما افزایش می دهد.

پوشاندن بسترها با پلاستیک به افزایش دمای خاک کمک می کند. و علف های هرز و عوامل بیماری زا را در خاک خفه می کند. این یک روش عقیم سازی است که کمتر به میکروب های مفید آسیب می رساند ، اما برخی بیماری های مقاوم در برابر حرارت ممکن است بتوانند در دوره عمل زنده بمانند.

آفتاب دهی یک روش رایج برای از بین بردن علف های هرز است. اگرچه برخی از گیاهان مقاوم برای زنده ماندن طولانی مدت در معرض دمای گرم ، به ویژه انواع علف های هرز چند ساله ، هیچ مشکلی ندارند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *